Зодията и нашето здраве

Много често казваме, че нашето здраве си зависи от нас самите. И това е напълно вярно. Още повече, ако знаем от какво трябва да се пазим, как да се лекуваме и какви профилактични средства да приемаме, за да се предпазим от някои специфични заболявания. И всичко това може да е тясно свързано с нашия зодиакален знак, твърдят астролози. Както зодията в даден случай може да ни подскаже кое най-добре ни стои, подхожда или помага, така и здравето ни може да зависи от нея.

ОВЕН

Като първият знак от Зодиака, Овена кипи от неизчерпаема енергия и неукротима активност. Овните не обичат да се излежават, ако се разболеят. Поради това те често изкарват някоя болест на крак, а това не е никак добре в дългосрочен план за общото здравословно състояние. Защото след няколко такива боледувания, може да се снабдят с някое и друго хронично заболяване. Обикновено болестите при Овните протичат в сравнително остра форма, като се съпровождат и с висока температура. Почти винаги има ясно изразена симптоматика, като по правило никак не е трудно да се постави диагноза. Овните често страдат от травми поради излишна активност и не­достатъчна предпазливост.

2976ТЕЛЕЦ

Телците имат голям запас от сили и здраве. Обикновено те знаят всичко за своето тяло, което значи, че много добре разбират и знаят всичките си налични болести и слаби места. Обичат да се правят на песимисти, но пък не страдат от мнителност. Но и те си имат проблем и това е, че едно е да си знаеш болестта, друго е да се лекуваш. Дали от мързел или от надеждата, че ще им мине от само себе си, но много Телци пренебрегват лечението и про­филактиката. Ето защо се сещат да се лекуват, чак когато болестта вече е в напреднала фаза. Това още повече се за­дълбочава от търпимостта на Телеца и страхът му от каквато и да е промяна.

БЛИЗНАЦИ

Опасността за здравето на тази зодия е факта, че имат преразход на енергия. Близнаците са прекалено подвижни и понякога се славят и с голямо лекомислие, поради което много рядко се гриждат за своето здраве. Освен това се отличават с повише­на нервна възбудимост. Всичките сили на Близнаците, се изразходват заради постоянните им мисли, въртящи се в главата им като вихрушка. И всичко това се отразява на здравословнто им състояние. Във физически план най-уязвимите места на Близнаците са белите дробове. Те също би трябвало да следят състоянието на ставите, черният дроб и кожата.

РАК

Ракът страда от много болести, но не защото има действително физически проблем, а защото всичко идва от главата му. Психиката на раците и тяхната емоционална нестабилност са причина за всичките им болести – неврастения, гастрити, язви, хранителни разстройства…Всичко това идва от трупането на негативни емоции и тяхното складиране, които Рака има свойството да прави.  Хранителните отравяния са едни от най-често срещаните при Рака.

ЛЪВ

Един от най-силните знаци с най-добро здраве. Бук­вално цялото същество на Лъва е пропи­то с жизнената му енергия. И по принцип той трябва да е много здрав, но тъй като не може правилно да преценява силите си, често се случва да се оплаква от някоя болест, заради излишно претоварване.  Най-напред при Лъва страда гръбначният стълб, след него сърдечно-съдовата система.

Продължава…

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.