Знаете ли къде е точката „сан -ри“?

Точката „сан -ри“ (по-точно две симетрични точки на двата крака, наречени“аши сан ри“ са от външната страна на пищяла малко под коляното, както е показано на снимката

 

san-ri

Точката“сан-ри“ е оцветена в ярко червено.

Какво се случва ако стимулирате точката „сан-ри“
– Стимулира се добрата работа на стомашно-чревния тракт
– При жените – регулира менструалния цикъл
– Намалява мускулната умора на крака, давайки нови сили. Тази точка понякога се нарича „точка на пътниците“
– Повишава защитните сили на организма

Как се прави масаж на точката „сан-ри“

Масажирайте точката “ сан -ри “ едновременно на двата крака. Направете го с показалците по посока на часовниковата стрелка. Бройте до десет, спрете, бройте до 5 и пак продължете. Общата продължителност на масажа не трябва да бъде по-малко от 2 минути. Препоръчително е да се направи сутрин преди закуска и вечер преди лягане.

Точката „сан-ри“ действа още по-добре, ако правите масажа със силна отвара от пелин. Най-добре е да съберете билката пелин през юни.

За да се подобри тонуса и защитните сили на организма масажирате редовно точката „сан -ри “ Можете да използвате китайски или виетнамски балсам „Чудо“.

Масажите на точката „сан-ри“ ще подобрят вашата памет. Можете да правите компреси на колената, които оказват чудесно влияние на точката, а и на цялото тяло. Намерете удобна позиция вечер и правете масажа докато гледате телевизия.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.