Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ribolove/public_html/zdrave24/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Знаете ли, че онова, което знаете за здравето, не винаги е вярно?

Знаете ли, че онова, което знаете за здравето, не винаги е вярно?

Има много истини и митове за здравето. Както почти навсякъде в живота – истината е някъде по средата

здравето Най-точната истина за здравето е, че вие ще се чувствате отлично и ще бъдете в добро здраве, ако съумеете да спазвате баланс на работа, хранене и почивка. И все пак, нека да споделим с вас 5 неистини за здравето, в които повечето хора вярват.

Морската сол е по-здравословна от нормалната сол. Хималайската сол няма необходимото количество йод. Може да срещнете всякакви мнения за това коя сол е по-полезна.

Всъщност, съставът на хранителните вещества, както и количеството на натрий в нормалната и морска сол съвпадат. Единствената разлика е в обичайната сол минералните соли са малко по-малко, а в морската има съвсем малко по-голямо количество йод. Въпреки това, лекарите са на мнение, че солта е добре да се ограничи.

Седенето с изправен гръб е най-полезно за гръбначния стълб. Това категорично не е вярно. Шотландски и канадски учени доказаха, че седенето с изправен гръб и рамене създава напрежение в гръбнака, което уврежда междупрешленните дискове. Негативите са най-големи, когато тялото сключва ъгъл от 90 градуса. Ако пък сте със свити напред рамене, натоварването поема долната част на гръбначния стълб. Здравословно е да седите пред бюрото с отпуснат назад гръб под ъгъл 135 градуса. Не забравяйте от време на време да ставате от стола и да се раздвижвате.

Въздухът лекува раните. Може да оставите да „дишат“ само неголемите и пресни рани. Повечето увреждания на кожата се нуждаят от превръзка, тъй като изсъхването благоприятства появата на инфекции.

Физически активните хора рядко страдат от констипация. Наистина по-възрастните и обездвижени мъже и жени често се оплакват от този проблем, но причините са комплексни. Изследванията сочат, че колкото обездвижването, толкова и усилената физическа дейност могат да объркат перисталтиката на червата. В тази група спада например бягането на дълги разстояния.

Смята се, бавния метаболизъм е виновен за излишните килограми. Лекарите отдавна са доказали, че това е погрешно твърдение. Пълнота в повечето случаи възниква от безграничната любов към храната, сладкишите, чипса, заседналия начин на живот, както и нежеланието да се занимаваме със спорт. Учените отдавна са доказали, че пълните хора имат дори по-бърз метаболизъм от слабите.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.