https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Има ли лечебни сили златото?

0

Златото е един от най-древните и почитани благородни метали

Има ли лечебни сили златото?

Съществуват много легенди за лечебните му свойства. Приписват му и различни магически качества. Неслучайно в древността съществува изразът „теглото в злато“.

Има ли лечебни сили златото?

Учени от Университета в Хюстън също използват злато в своите изследвания. В резултат на експерименти е установено, че наночастици от благородния метал могат да унищожават различни бактерии.

За 5 секунди например се справят с бактерията ешерихия коли.

Учените използват златни частици с размер само 400 нанометра. При създаването им се вземат предвид всички параметри за по-добро поглъщане на светлината. Идеята е, че тя трябва да пада под определен ъгъл и да изработва необходимата топлинна енергия, посредством което се разрушават болестотворните организми.

Според специалистите подобни технологии трябва да се използват за лечение на различни болести, предизвиквани от бактерии, устойчиви на антибиотици. Те се надяват, че откритието им ще помогне на медиците в борбата им с много от тези заболявания.

И ако лечебните свойства на златото все още са загадка, нека припомним набързо колко полезен е един плод, чиито сезон е сега. Става въпрос за ароматната ягода.

Този ароматен плод притежава уникални хранителни и лекарствени свойства. Съдържа голямо количество витамини, фолиева киселина; фибри, каротин, пектини, желязо, кобалт, калций, фосфор и манган. Ягодата се използва за лечение на хипертония, склероза, запек и различни проблеми с храносмилателната система. Освен това се повлияват и някои форми на екземи. Способства за нормализацията на метаболизма, помага при сериозни сърдечни и бъбречни заболявания и малокръвие.

При възпаления на щитовидната жлеза са много полезни плодовете на ягодата, тъй като притежават и противомикробна активност. Пресният сок от помага при жлъчнокаменна болест.

Изключителни са захаропонижаващите и пикочогонните й свойства. Редовната й употреба повиша ва апетита и дори забавя процесите на стареене. Просто е незаменим при авитаминоза. Отлично се бори с различни възбудители на вирусни и бактериални инфекции.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.