Лечение със зеленолистни зеленчуци – най-добрите и изпробвани съвети

Зеленолистни зеленчуци, билки и подправки са не само вкусни, но и много полезни за нашето здраве, както ще се убедите сами

 

зеленолистни зеленчуци
Лечение със зеленолистни зеленчуци – най-добрите и изпробвани съвети

Зеленолистни зеленчуци, зелени подправки, салати – винаги е добре да хапнем нещо зеленко. Те са богати  на витамини и микроелементи, които са много необходими на организма. Отнесете се към тях като към лекарство. Може да си „предпишете” да я употребявате два пъти дневно в течение на месец. Това е по- добро и по-евтино от аптечните биодобавки и витамини!

Благодарение на цялата таблица от полезни вещества киселецът е от онези зеленолистни зеленчуци, които повишават издръжливостта към натоварвания и общия тонус. Той също така облекчава изчистването на червата. Освен това притежава антиалергично и антитоксично действие.

Съдържанието на витамин С в листата му е 2-3 пъти по-високо от това в портокалите и лимоните. В тях има и много полезни микроелементи. Киселецът се яде суров, добавя се в супи и подправки към месни блюда.

Зеленият лук предотвратява упадъка на силите, защитава от простуди и вируси. Но имайте предвид, че при употреба на по-големи количества може да предизвика киселини.

Копривата е най-разпространеното хранително растение, въпреки че не стада към зеленолистните зеленчуци. Тя може да се добавя в различни салати и блюда, като се има предвид, че за запазване на витамините и физиологичноактйвните вещества тя трябва да се, слага най-накрая.

Копривата оказва разнообразно и активно действие върху жизнената дейност на организма

Тя не само е поливитаминно средство, но и подобрява обмяната на веществата, храносмилането, активизира работата на бъбреците, увеличава извеждането на течностите от организма.

Листовата салата е от зеленолистните зеленчуци, които нормализират работата на нервната система, повишава еластичността на съдовете, подобрява състоянието на слизестите обвивки и състава на кръвта. Повишава съпротивляемостта към болести. И което е много важно, този диетичен продукт може да се употребява във всякакви количества. това е така, защото лесно се преработва и не дразни стомашно-чревния тракт. А за да не се намалява витаминната ценност на салатата, не трябва да се реже с нож, а да се къса с ръце.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.