Кои са зеленчуците, които ще отложат старостта?

Зеленчуците могат да ни дадат ключ към вечната младост. Но не всички зеленчуци, а само няколко конкретни. Научете кои

Зеленчуците са доказани помощници не само като вкусна добавка за нашите ястия, но и като средство за лечение на много болести

Зеленчуците са вкусните помощници за нашето здраве и красота.

зеленчуци
Кои са зеленчуците, които ще отложат старостта?

Освен всичко друго те могат да съхранят и младостта.

Стремежът да намерят „извора на младостта”, води учените до неочаквано откритие. При лабораторни експерименти те се натъкват на съединение, което може да подмладява клетките в реално време. И най-приятното е, че то се съдържа в зеленчуците, които можете да откриете във всеки хладилник.

Изследователи от Вашингтонския университет съобщават, че са попаднали на „секретен агент” в някои зеленчуци. Този агент в зеленчуците не само забавя процеса на стареене на клетките, но и буквално „връща” времето назад. Той се съдържа в редица натурални продукти, сред които броколи, краставици, зеле и зеления боб едамаме (едамаме е младо соево зърно, което е било обрано, преди да е узряло и да се е втвърдило).

Съединението се нарича никотинамид мононуклеотид (NMN) и участва в производството на друго съединение, което има решаващо значение за енергийния обмен.

Могат ли броколите да ни подмладят?

„Безусловно, но бих казал, че не могат да се получат всички преимущества на NMN от естествените продукти”, казва д-р Син-Итиро Имай – професор по биология и един от авторите на изследването. Експертът отбелязва, че ако в близко бъдеще бъде намерен начин да се доставя ферментът в необходимите дози в организма, може да се смята, че „изворът на младостта” е открит. Има надежда, че новите изследвания ще дадат още повече информация как да се запазят клетките млади или най-малкото да се задържат болестите, които възникват у човека с възрастта.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.