https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Здравото сърце изисква специално хранене!

0

За да бъде нашето сърце здраво, ние трябва да се грижим за него. Често забравяме, че органите в тялото ни са наши двигатели и ако тези двигатели бъдат повредени или спрат…същото се случва и с нас. А най-доброто лечение си остава профилактиката. Искате ли да научите как да се храните, за да имате здраво сърце? Прочете следните редове тогва:

1. Не по-малко от 5 порции плодове или зе­ленчуци на ден! – Плодовете и зеленчуците са изключително полезни и ефективни при борбата с атеросклерозата и действат като антиоксиданти в организма. Още една причина да не ги забравяте никога.

2. Всеки ден само пълнозърнест хляб! С цели 30% се намалява опасността от сърдечно заболяване, ако всеки ден приемате от този хляб и различни житни и зърнени култури, в това число и ръжени крекери, кафяв ориз и др.

2763_big3. Без вредни мазнини, за да помогнем на холестерола! Като намалите общото количество на приеманите животински мазнини, вие ще понижите количеството холестерол, което се трупа в кръвта. Заместете наситените с ненаситени мазнини и се радвайте на живота, защото високият холестерол полека ще спада.

4. Ограничете солта! Солта придава вкус на всяко ястие, да, но е и много опасна за здравето. Особено ако прекалите. Най-много да се сдобиете с високо кръвно. Затова не повече от 7 грама на ден за мъже и 5 грама за жени сол ви се полага, за да бъде кръвното в норма и да се чувствате добре.

5. Внимавайте с ал­кохола! Големите количества алкохол рушат мускулите на сърцето, като в същото време за постоянно повишават кръвното и си е една реална предпоставка за наднормено тегло. Но ако е в умерени количества, той може да защити сърцето.

6. Поддържайте здравословно тегло! Ако намалите излишните килограми, ще спомогнете за добра­та работа на сърцето и ще успеете да поддържа­те кръвното си налягане в нормални граници.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.