Лекарски препоръки за здравословен начин на живот

Здравословен начин на живот може да се поддържа и без спазването на драстични диети и прекалено уморителни и трудни правила

здравословен начин на живот
Лекарски препоръки за здравословен начин на живот

Благодарение на тези основни препоръки за здравословен начин на живот, предложени от лекари, психолози и диетолози от различни страни, значително ще подобрите и укрепите здравословното си състояние и ще удължите живота си, като го изпълните с интересни и съдържателни моменти.

Здравословен начин на живот се започва първо с грижа за ума.

По време на решаване на кръстословици, изучаване на чужди езици или извършване на различни математически действия наум човешкият мозък започва да работи в усилено темпо. Съответно сърцето, кръвообращението и самият процес на обмяна на веществата в организма функционират много по-активно. Това на свой ред, забавя стареенето на умствените способности.

Според специалистите местоработата на човека е един от важните фактори, който спомага да се води действително здравословен начин на живот. Постарайте се да се занимавате с дейност, която ви е приятно и интересно да извършвате, и на място, където отивате с радост. Това ще ви позволи да изглеждате с няколко години по-млади от връстниците си.

За поддържане на тонуса на клетките и последващото им разтоварване не се препоръчва прекалената употреба на хранителни продукти. Достатъчни са 1500 калории дневно вместо 2500, които сте употребявали преди това. В същото време са неуместни всякакви крайности — в никакъв случай не бива да гладувате!
Хранителното ви меню трябва да отговаря на възрастта ви.

Продукти като ядки и черен дроб са полезни за жени над 30-годишна възраст. Благодарение на уникалните им свойства се забавя процесът на възникване на първите бръчки. Селенът, който се съдържа в много видове сирена и в бъбреците, се препоръчва на мъжете над 40-годишна възраст. Това вещество много добре се справя със стреса. За поддържане на сърдечния тонус за 50-годишните е полезен магнезият, както и калцият за костите.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.