Здравни съвети за всеки ден и всеки случай

Здравни съвети за всеки ден и всеки дом

Ежедневно получаваме различни здравни съвети

Здравни съвети за всеки ден и всеки дом
Здравни съвети за всеки ден и всеки дом

Колко от тях запомняме? А колко са онези, които изпълняваме? Навярно всеки има свои здравни ритуали, които изпълнява. Но е хубаво от време на време да ги разнообразяваме и да добавяме към тях стари, изпитани здравни съвети.

Ето и някои от тях.

Желателно е да се храните в тишина, да не се разсейвате в разговори, гледане на телевизия или четене на вестник. Добре е, ако съсредоточите мислите си върху храната – тогава в паметта ви ще остане не само усещането за натъпкан стомах…

Следете за редовното отделяне на храната – в идеалния случай то трябва да бъде толкова пъти, колкото пъти сте се хранили. Това е признак на здрав стомашно-чревен тракт. Минимумът е веднъж на ден. Във всеки друг случай може да се говори за запек, който може да бъде следствие от много заболявания.

Сутрин и вечер трябва не само да почиствате зъбите, но и да изчиствате повърхността на езика с мека четка, докато не порозовее. Налепът по езика е показател за замърсеността на организма.

Веднъж дневно с пръст натривайте венците с морска сол. Те ще престанат да кървят и значително ще се заздравят корените на зъбите ви. В края на процедурата изплакнете устата.

Не преяждайте, особено ако след хранене ще трябва дълго да седите или да лежите. Ставайте от масата малко преди пълното насищане на организма и след това направете лека разходка. Никога не яжте преди сън. Хранете се по малко, но често.

През зимата следете на краката да ви е топло, а на главата – прохладно. През пролетта и есента позволете и на главата, и на краката да усещат прохлада.

Спазвайте умереност в чувствата си. Гневът, мъката, съжалението и меланхолията са вредни, както и прекалено бурната радост или огромното удоволствие.
Обърнете внимание, че изпълнението на тези правила не изисква особени жертви или самоизтезания, аскетизъм или отричане от светските проблеми. Всичко е много просто, рационално и достъпно за всеки!

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.