Здрави нокти и нежни ръце с няколко процедури

Кожата на ръцете също има нужда от грижи през лятото. Тя също може да загуби влага и да изсъхне, а ноктите стават чупливи и омекват. За да не загубите влага, а и да направите кожата на ръцете си още по-красива, ви предлагаме няколко ванички, които са подходящи за топлото време.

Контрастна ваничка за тонус. Вземете две легенчата с вода – едно с топла, а друго със студена вода. Започнете да потапяте ръцете си първо в едното, после в другото легенче, като задържате за около 30 секунди във всяка. И така пет пъти.

За груба кожа. Ако кожата е груба и няма влага, то тази ваничка ще я подхрани и ще омекоти кожата. Затоплете малко зехтин в един съд, топнете ръцете в него и после подсушете с влажна кърпа. Подходящо е и за груби лакти. Зехтинът прави кожата мека и еластична. Същото действие има и ваничката от карто­фена отвара.

maskazaruceХидратираща. С литър вряла вода заливате следната смес: по 2 с.л. лайка, магарешки бодил, мента, ко­пър и липов цвят. След това прецедете билките и с тях наложете ръцете, а с отварата си измийте ръцете.

За слаби нокти

С витамин А. Смесете 20 мл зехтин, една ампула витамин А и 3 капки йод. След това топете пръстите си за две минути.

С морска сол. Разтваря се 1 с.л. морска сол с 250 мл вода. След това се прибавят няколко капки розмариново масло. Топете пръстите за около 20 минути.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.