2 вреди за здравето, за които и не подозирате

През деня човек прави какво ли не и го мисли за нормално и безвредно

 

джапанки
2 вреди за здравето, за които и не подозирате

Всъщност обаче много от всекидневните занимания причиняват различни вреди на здравето. Объркват естествения ритъм или пък освобождават токсини във въздуха, който дишате.

Часовник с аларма

Часовникът с аларма е първото нещо, което човек вижда сутрин. Използват се масово, защото сутрин всеки бърза за работа. Но германският изследовател Тим Рьоненберг е проучил над 65 000 души, които се будят с аларма. Според него те страдат от нещо, което той нарича „социална часова разлика“.

В списанието на института „Смитсониън“ д-р Рьоненберг демонстрира, че будилникът звъни баш по средата на последния и най-важен етап на съня. Изследователят развива цяла теория за човешките хронотипове и защо някои хора винаги се чувстват изморени.

Джапанки

През лятото всеки шляпа по джапанки. Голяма грешка! Джапанката може да се надене само за малко, а най-добре изобщо да се изхвърли. Наскоро списанието на Американското педиатрично дружество публикува
изследване на биомеханичните промени на тялото в опитите му да се приспособи към плоските джапанки.

Те променят походката. В резултат коленете се претоварват, върху сухожилията на подбедрицата има силен натиск и се появяват болки в гърба. Дългосрочните последици от носенето на джапанки не са изследвани. Докато станат ясни и те, обувайте джапанки само понякога.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.