Зависимостта към алкохола може да доведе до преяждане и затлъстяване

Любителите на чашката могат да си докарат не само проблеми с черния дроб, но и затлъстяване

 

затлъстяване

Прекомерна консумация на алкохол е вредно не само за черния дроб, но също така кара хората да консумират повече калории и да заболеят от затъстяване. Това, от своя страна, заплашва с наднормено тегло и затлъстяване. Проучването е направено по поръчка на британската компания YouGov и е поръчано от организацията Slimming World.

Изследователите са интервюирали 2042 лица относно отношението им към алкохола и разкриват следния модел: тези, които имали склонност към прием на повече алкохол, повече от половината (51%) казали, че алкохолът е засегнал техните хранителни навици.

Установено било още че, в нощта, в която са имали сърдечен пристъп, засегнатите освен голямо количество алкохол, са консумирали и 2829 калории повече от обичайното. И тези калории са само от храната. Алкохолът добавя още 1476 калории. На следващата сутрин след пиене човек консумира средно 2051 калории повече. Сами може да направите сметка колко повече от обичайното са тези калории, както и да стигнете до извода дали това няма да доведе до затлъстяване или проблеми със сърцето и черния дроб.

Алкохолът уврежда способността на хората към самоконтрол, обясни пред BBC д-р Джаки Лавин от Slimming World. В същото време, според експертие, допълнителните калории могат да доведат до увеличаване на теглото с около 900 грама на седмица. Това от своя страна може да повиши риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и някои видове рак и разбира се – затлъстяване.

Прави впечатление, че при по-ранните изследвания била намерени обратна връзка: че при затлъстяване са налице психични разстройства и алкохолизъм. В същото време, германските учени са установили, че умерената консумация на алкохол не само не е вредна, но също така помага на кариерата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.