https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Зависимост от любимия човек – още една причина, която убива любовта

0

Всеки влюбен е в състояние да развие зависимост към любимия човек. Важно е да запазим собствената си идентичност и да ценим свободата на другия

зависимост към любимия човек

Ако сте заложник на илюзиите и собствените си усещания, стремите се през цялото време да се намирате във фазата на запознанството, това сигнализира за

СТРАХ ОТ БЛИЗКИ ОТНОШЕНИЯ

Да бъдеш фатална и тайнствена жена, може само от разстояние. Когато между хората има доверие, те са открити един пред друг. Именно в това е прелестта на любовта – възможността да си самият себе си.

Намирайки се постоянно в началната романтична фаза на отношенията, човек подсъзнателно избягва по-дълбоките чувства. Страхът да не изгубиш контрол над себе си и да не изпаднеш в зависимост от любимия човек, пречи на отношенията да се развиват. Защото, ако се разкриеш пред този, който ти е скъп, можеш да изпиташ силна болка, ако се наложи да се разделите.

Влюбеността дава възможност не само да се идеализира партньорът. Самият ти можеш да бъдеш идеален. Защото на етапа на ухажването всички се стремят да изглеждат в най-добрата си форма и да проявяват най-силните си качества. Такъв човек дълбоко в душата си се страхува, че него, истинския, с всичките му страхове и недостатъци, не могат да го обикнат. Той си слага маската на вечен романтик и се наслаждава на новите отношения и тяхната нетрайна идеалност.

Но когато хората се сближат, им се налага да свалят маските си. Така вечно влюбеният бързо губи интерес към случващото се. Защото всичко отново не е така, както на него му се иска, и до него не се намира идеал, а обикновен човек със своите недостатъци и проблеми! Всичко не е така романтично и възвишено, както е мечтал! Изходът е един – отново да превключи на друг обект, с когото отново ще се усеща поновому.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.