Затлъстяването не е болест!

Затлъстяването не бива да се нарича болест, защото това действа демотивиращо на онези, които страдат от него

затлъстяването

Затлъстяването е проблем, който се решава лично от засегнатия, в повечето случаи. Трябва да се се вземе решение, че ще се сложи край на затлъстяването, като се спре безконтролното хранене, да се направи един опит и едва тогава да се търси лекарска помощ.

Освен това, много е важно отношението на онези, които представляват заобикаляща среда на онзи, който се бори с излишните килограми. В никакъв случай не наричайте затлъстяването болест. Редки са състоянията, при които затлъстяването болестно състояние. Затова избягвайте подобни определения Освен това, много е вероятно това да действа демотивиращо за засегнатите от затлъстяването, те да изпаднат в депресия и да започнат да се хранят още повече. Факт е, че когато става въпрос за болест, хората си мислят, че промените в диетата няма да им помогне. Когато лекарите казват на затлъстелите хора, че са болни пациентите дори изпитват облекчение, тъй като този факт психологически премахва от от тях вината за наднорменото тегло. В действителност, болестта не е следствие на собствената им преяждане, и това е нещастие, което може да се случи на всеки.

Затлъстяването трябва да се превъзмогне първо в мислите и едва тогава да се предприемат каквито и да е стъпки. Не се ли промени начина, по който затлъстелия човек възприема себе си, няма да се промени и неговото тяло.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.