https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Защо зависимостта към алкохола води до разводи?

0
Женският алкохолизъм е по-трудно лечим

Женският алкохолизъм е по-трудно лечим

Алкохолът е една от най-разпространените причини за разпадането на семействата. Защо мнозина не могат да се примирят с пагубната зависимост на съпруга или съпругата ще прочетете сега.

Независимо, че навсякъде говорят за вредата от алкохола, мнозина продължават да пият. Много често това води не само до разпад на личноста, но и до разпад на семейството. В повечето случаи хората започват да пият от скука, еднообразен живот и „сивота“ в семейните отношения. Човекът, който употребява алкохол се опитва да избяга от действителноста, да забрави и да се успокои. Всичко може да започне от обикновените приятели на чаша бира, а да завърши с истинска зависимост към алкохола. Важно е членовете на семейството да успеят навреме да пресекат пристрастията на пиещия, като по този начин предотвратят и семейните конфликти. Най-страшна е ситуацията когато и двамата съпрузи започнат да пият. В този случай е много малка вероятноста да се справят със своята зависимост към алкохола Мъжкеьт алкохолизъм е най-често срещаното явление. Факт е обаче, че съпругите в повечето случаи остават до своите пиещи мъже, като се опитват да ги подкрепят и спасят от алкохолизма. А мъжете напротив – много често не искат да запазят брака си с жена, която пие. Когато мъжът има зависимост от алкохола, работата и семейството остават на заден план, а той самият става агресивен и груб. В такива ситуации всички задължения падат на крехките плещи на съпругата му, която трябва да вади пари, да се грижи за дома и да възпитава децата.

 Алкофитал e препарат, който предимвиква непоносимост при употреба на алкохол. Капките  представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. Повече подробности можете да прочете ТУК. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Децата заради алкохолизма на бащите си и постоянните ангажименти на майките страдат от липса на грижни и внимание. Постоянните скандали и конфликти влияят на успеха в училище, а също така на психиката и характера на детето. Обикновено деца, възпитавани в неблагополучни семейства се чувстват непълноценни сред своите връстници. И това е не само заради пиещите си родители, а и заради финансови проблеми, които също са следствие на зависимост към алкохола в семейството. Моралните травми, които преживява детето могат да окажат негативно влияние на здравето му в бъдеще. Известно е, че женският алкохолизъм е много по-трудно лечим, защото при дамите зависимостите се развиват много по-бързо от колкото при мъжете. Също така при жените алкохоличка настъпва много по-бързо деградация на личноста.Те престават да се грижат за себе си, отускат се и не се вълнуват от секс, което често е причина за разпадането на брака. Доказано е и негативното влияние на алкохола и върху потомството. В семейство на алкохолици е по-вероятно да се родят деца с физически и умствени отклонения. Разбираемо е, че на съпругите им е трудно да се примиряватс постоянните конфликти и неразбирателства в семейството, с мърлявоста, грубостите и агресията на своите половинки. Най-вече жените страдат от това, че децата стават свидетели на всичко това. Затова за повечето единственият изход е развода. Това се подтвърждава и от статистиката, според която като причина за разводите на първо място са пиянството и алкохолизмът.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.