Защо трябва да спим без дрехи?

Има повече ползи за здравето, отколкото вреди, ако спим без дрехи

 

спане
Защо трябва да спим без дрехи?

Да спим в хладно помещение помага да отслабнем, защото метаболизмът на тялото се ускорява, за да се стоплим. В допълнение, спането на хладно или без дрехи намалява риска от диабет и други метаболитни нарушения. Според едно международно проучване, проведено от Националния фондация по съня в САЩ, всички тези положителни ефекти може да опитате и да се възползвате от тях и за себе си, ако спите голи.

За да заспи човек температурата на тялото му трябва да се намали с около половин градус. След това мозъка изпраща сигнали към кръвоносните съдове. Те, от своя страна, се разширяват и започват да произвеждат топлина. Точно в този момент започва и разграждането на кафявата мастна тъкан. За разлика от конвенционалните мазнини, кафява мастна тъкан помага да се горят калории. Точно такава кафява мастна тъкан има при децата. Те се нуждаят от тях, за да се топлят. Изследванията са показали, че има кафява мастна тъкан и при възрастните. Някои дейности повишават активността на мазнините, включително да се спи на хладно.

В допълнение, спането без пижама има положителен ефект върху качеството на романтичните отношения. Неотдавна във Великобритания е било проведено проучване, в което взеха участие 1000 души. Проучването показва, че 57% от хората, които спят голи са щастлив във връзката си в сравнение с 48% от участниците, които носят пижами, 43% от собствениците на нощници и 38% от хората спят в гащеризони. Сексологът Денис Кноуел казва: сънят без дрехи е полезен за тези, които се грижат за имиджа на собственото си тяло.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.