https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Защо трябва да консумираме малко количество джинджифил всеки ден?

0

Джинджифил се употребява за здраве и за красота. Най-лесно е да си направите чай от него, или да го прибавите във водата

джинджифил

Уханният джинджифилът е богат на хранителни вещества и на биологичноактивни съединения. Тези съединения осигуряват на тялото и мозъка всевъзможни бонуси.

Джинджифил – един от най-мощните антиоксиданти, които природата може да ни даде

Уникалният вкус и аромат на джинджъра се дължат от натуралните масла, които съдържа. Най-важното от тях е гингеролът. Той е с мощно противовъзпалителт но и антиоксидантно действие, помагащо на организма да се справя с инфекциите, да противостои на стреса и да ^запази енергийния потенциал дълго време.

ПРИ ГАДЕНЕ

Подправката има впечатляваща история като лекарство против морска болест. Някои учени дори предполагат, че джинджифилът се справя по-успешно с гаденето от популярните препарати,

ПРИ БОЛКИ В МУСКУЛИТЕ

2 г корен от джинджифил дневно в продължение на 11 дни се справят с мускулните болки от изпълнението на силови упражнения благодарение противовъзпалителното си действие. А употребата на млян джинджифил в началото на менструалния цикъл помага да се намалят болезнените усещания (дисменорея).

ПРИ ДИАБЕТ

Редовната употреба на джинджифил (2 г на гладно) намалява съдържанието на захар в кръвта с 12%.

ПОДОБРЯВА МОЗЪЧНИТЕ ФУНКЦИИ

Окислителният процес и хроничните възпаления ускоряват стареенето. Тези фактори се свързват с болестта на Алцхаймер. Редица изследвания показват, че антиоксидантите и активните съединения в джинджифила инхибират възпалителните реакции в главния мозък и увеличават скоростта на реакция, на запомняне и точността при изчисления.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.