Защо се появяват тъмните кръгове под очите?

Нека разгледаме някои от най-разпространените причини за появата на тъмни кръгове под очите

 

тъмните кръгове
Защо се появяват тъмните кръгове под очите?

Очите често са сочени като „огледало на душата“, и всеки един от нас се надява да види отражението на своята здрава и красива душа. Тъмните кръгове под очите често развалят външния вид и предават уморен и посърнал вид. Много жени се опитват да се справят с този проблем чрез използване на целия арсенал от козметични продукти. преди да посегнете към пудрата, помислете дали няма друга причина за тъмните кръгове под очите.

Днес накратко ще разгледаме причините за тъмните кръгове под очите. Това знание ще ви помогне не само да се отърве от умореното изражение на лицето, но също така ще ви даде повече информация за някои възможни проблеми в областта на здравеопазването.

Защо се появяват тъмни кръгове под очите?

Кожата около очите е много тънка, чувствителна и нежна. Колагеновите фибри в нея са разположени мрежесто, а това допринася за нейната повишена разтегливост. В тази част на лицето има постоянно движение и затова се появява подпухналост. Намиращите се точно под кожата кръвоносни съдове са полупрозрачни поради малката дебелина на кожата и понякога в тях се натрупва кръв, заради недостиг на кислород. В резултат на това под очите се появяват тъмни кръгове. Този ефект се засилва от факта, че очите са разположени в орбиталните кухини и местоположението им още повече усилва сенките и тъмните кръгове. За да се отървете от тъмните кръгове под очите, трябва да разберете причината за появата им. А щом разберете причината ще може много по-лесно да се справите с тях.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.