Защо се появява болката в ухото?

Болката в ухото може да се появи поради различни причини и да бъде излекувана по още по-различни начини

 

болка в ушите
Защо се появява болката в ухото?

 

По-важно е как да предпазим ушите, тъй като болката в ухото понякога може да бъде непоносима. Тя може да бъде следствие от удар или възпаление.

Трябва да внимавате и с излизането навън веднага след къпане. При някои хора след къпане или плуване се появява оток и заглъхване на ушите. Това се дължи на проникване на вода в тях. Затова е много важно да подсушавате добре ушите си, дори ако трябва със сешоар. Този ритуал е задължителен в студено време, защото в противен случай рискувате сериозно възпаление, което може да провокира усложнения.

Имайте предвид, че понякога болките в ушите може и да са причинени от натрупване на ушна кал, която упражнява натиск върху тъпанчето. Почистването й се извършва само от лекар.

Бъдете много бдителни и с ушните проблеми при децата. При бебетата и малките деца евстахиевата тръба е много по-къса и извита под ъгъл и бактериите лесно достигат до средното ухо. Затова при тях инфекцията се развива много бързо и трябва веднага да се реагира. Затова винаги търсете помощ от специалист. При малчуганите винаги съществува и рискът болката в ухото да е причинена от проникването на чуждо тяло.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.