Защо медът е задължителен за бременните и за жените, които искат да заченат?

Медът е истински природен еликсир и това няма нужда от доказване

мед
Всички жени, които са се научили щастливата новина за бременността си, се чудят дали ще износят и родят силно, здраво бебе. Искате ли вашето дете да има хармонично развитие и да расте здраво, силно и умно? Медът ще ви помогне. Но проблемът на жените не е само да опазят здравето на детето, но и да се грижат за тяхното собствено здраве. Медът, медолечението и превенцията с мед могат да играят значителна роля в решаването на тези проблеми, заради уникалния си състав и множеството полезни свойства, които има.

Ползата от меда за младото семейство е била използвана широко в миналото. Замислете се сам – първият месец след сватбата, през който много хора зачеват децата си, се нарича меден месец. И не само защото е сладък, а защото употребата на мед, точно през този месец и точно преди жената да зачене, е много полезна. В много области на България бабите слагат зрънца прополис в креватчето на детето, за да го предпази от уроки и зли сили.

Едно от предизвикателствата, пред които е изправена бременната жена е забраната за употреба на много лекарства. Какво ще стане ако бременната жена настине? Ако я заболи гърло? Медът е ефикасен срещу настинки и инфекции на дихателните пътища и е напълно безвреден.

Всеки ден по една чаша чай с мед е чудесна превенция срещу всякакви болест. Ако е топло, чаят може да е студен. Мед в разумни количества може да се дава и на малкото бебе, противно на всичко онова, което ще ви кажат лекарите. И накрая – красотата на бременната жена и бъдещата майка е гарантирана ако често изпозва медни маски и лосиони с мед.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.