Жените живеят по-дълго от мъжете: истина ли е това?

Жените живеят по-дълго от мъжете. Това е социологически доказан факт. Защо това е така – разберете сега!

жените
Защо жените живеят по-дълго от мъжете?

Жените живеят по- дълго от мъжете заради по-силната си имунна система, обявиха английски учени пред в. „Дейли мейл“. Те твърдят, че Евите се раждат с вътрешна издръжливост, която е много по-голяма от мъжката.

Традиционно се смята, че разликата в продължителността на живота между половете се дължи на по-големите рискове в живота на мъжа. В поведението си той има повече вредни привички, с него се случват повече злополуки и е по-уязвим на сърдечносъдови болести и рак. Смята се също, че женските хормони предпазват сърцето и кръвоносните съдове на жените. Заради всичко това жените в Англия живеят средно 79,8 г. – с 5 години по-дълго от мъжете.

Екип от Империъл колидж в Лондон изследвал 460 здрави мъже и жени на възраст m 20 до 62 г. Открил, че жените произвеждат повече бели кръвни клетки, борещи се с инфекциите, отколкото мъжете на същата възраст.

Екипът се ръководи от д-р Ричард Аспинал и д- р Джефри Пидо. Той прегледал и статистиката за смъртните случаи от пневмония и грип във Великобритания между 1993 и 1998 г. В нея мъжете преобладавали.

Тези открития не изключват изцяло теорията за по-рискования начин на живот на мъжа. Все още се приема, че мъжете са изложени на по-опасни вещества на работното място и участват в дейности, които са по-вредни за здравето. Някои експерти смятат обаче, че дамите са еволюирали, за да живеят по-дълго, тъй като на тях се пада да
възпитат бъдещото поколение.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.