Защо е по-добре да се прилага магнезий външно, през кожата?

Хранителните източници на магнезий са важни, но невинаги достатъчни. Приемът му като добавка пък може да се предозира


Но дневната доза магнезий, приложен през кожата (интрадермално), се абсорбира постепенно според нуждите на организма. Мнозина са свикнали да пият различни лекарства и добавки, но все още масовото съзнание се озадачава от възможността да се въздейства на организма чрез външни апликации. Магнезият може да се прилага под различни форми – като концентриран разтвор, олио, гел, кристали за бани, лосиони. Втрива се в по-нежните части на крайниците, в корема, а при болки и схващания – на съответните места.

Антистресово и сънотворно действа втриването във врата и тила. Важна е вечерната употреба, когато организмът вече е с по-изчерпани депа. По-добър резултат има, ако към магнезия се добавят и други усвоими през кожата минерали. Затоплянето и лекото изтръпване са показателни, че магнезият е бил добре абсорбиран.

При чувствителна кожа се ползват по-ниски концентрации. Облекчение на някои признаци се усеща бързо, но цялостното възстановяване на магнезиевата обмяна е въпрос на месеци редовна употреба с правилно хранене и начин на живот. Търпението се възнаграждава с плавно и безопасно подобрение с малки дози, докато бързото насищане чрез лекарствени концентрации може да не е безопасно. А инжекционният прием на магнезий може да е дори противопоказен при някои болести, например на бъбреците, при разстройство или кръвоизливи. Много по-малък е рискът от прием през кожата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.