Защо е опасно нежеланието да се пие вода?

Ежедневно организмът ни хаби средно по 2 литра течности. Този дефицит задължително трябва да се попълва чрез прием на допълнителни кол и чества

Според мнението на авторитетни медици нежеланието да се пие вода, свидетелства за възможни заболявания – отслабена функция на бъбреците или проблеми във функционирането на клетките, които губят способността да предават и приемат нервни импулси.

Количеството необходими течности на човека зависи от възрастта, масата на тялото, начина на живот, времето от годината и други фактори. Занимаващите се със спорт чрез потта губят много влага и закономерно пият повече течности. През лятото човек се нуждае от повече вода, отколкото през зимата. На 1ОО-килограмов мъж са му необходими минимум 3 литра течности на ден, а на. крехката дама – два пъти по-малък обем.

Учените говорят изключително за количествата вода, без да се отчитат газираните напитки, чаят, кафето и т.н. Недостигът на течности причинява ускорено стареене на кожата, води до забавяне на метаболизма, увеличаване на килограмите, сгъстяване на кръвта, разстройства на стомаха и други проблеми.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.