https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Като се има предвид, че живеем в един наситен с токсини свят, добре би било да си съставим навика един-два пъти годишно да пречистваме тялото си, което е нашето физическо обиталище и е хубаво да се грижим за него. Детоксикацията е метод, с който все едно рестартираме тялото си. По този начин ще се почувстваме по-жизнени, енергични, ще балансираме хормоните си, ще се почувства значително подобрение в храносмилането, а и ще се даде почивка на надбъбречни жлези. Като цяло това ще помогне д се почувстваме по-леки и здрави, а да не говорим и за прекрасната кожа, която ще получим като бонус от всичко това. И така, какво можете да очаквате от една или две седмици на детоксикация?

flower-woman11. Подновявате способността си да се справяте със стреса

Всички тежки и обявени за вредни храни и напитки, допринасят за умората на надбъбречната жлеза. Това са такива храни, като сладките с рафинирана захар, кофеина и разбира се алкохола. Ако премахнем тези стимуланти от своята диета, надбъбречните жлези получават необходимата почивка и рестартиране. Вместо тях изобилието от полезни хранителни вещества, от пресни сокове и правилно дишане, ще доведе до един ефикасен и лечебен ефект върху надбъбречните жлези. А здравите надбъбречни жлези ще помогнат на тялото и ума да се справят с ежедневния стрес без да се претоварят.

2. Емоционално освобождаване

Може да ви се струва парадоксално, но веднъж освободило се от токсините, нашето тяло много по-лесно се освобождава от вредните емоции, някои от които може да ни обвият като отровни люспи и да пречат на нашето развитие. Емоциите, които се съхраняват в организма, могат да започнат да се проявяват във физическото тяло като започнем да чувстваме болки и страдания, от които по принцип не страдаме. Също така може да пострада черния дроб, да стигнем и до депресия и различни сериозни заболявания. Практикуването на йога асани позволява на тялото да се освободи от тези емоции.

3. Свободен ум

Лечебната диета има свойството, както да намали нашето тегло, но и да освободи ума от вредните неща. Пречистването е разчистване. Заедно с токсините на повърхността започват да се оформят и нови идеи, които вече се виждат като ясно реализирани. Това може да бъде най-доброто време, през което да се отървете от стари тегоби и да започнете на чисто.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.