Заплатата зависи от продължителността на съня

Продължителността на съня оказва влияние не само върху физическото и емоционално здраве, но и върху заплащането, което получаваме

продължителността на съня

Продължителността на съня също така оказва влияние и върху продължителността на живота.

Известно е, че липсата на сън води до негативни последици за здравето. От хроничната липса на сън и страда и производителността. А това, от своя страна, се отразява на заплатата. Ново проучване показва, че ако си осигурим един допълнителен час сън на седмицата, това може да окаже влияние върху заплащането.

Освен това, увеличение на заплатата може да се очаква и ако човек повиши квалификацията. Или поне отделя някакво време за усъвършенстване. Специалистите открили още, че хората, които спят по-дълго през зимата, се чувстват по-добре. През лятото на продължителността на съня намалява. Поради това намалява и работоспособността. Повишената продължителност на съня за точно един час седмично е свързано с повишаване на заплатата.

По-рано служители на Университета в Калифорния и Чикагския университет напомниха още нещо, което е от значение за добрия обем на заплатата. За да печелим достатъчно, трябва да полагаме и достатъчни грижи за здравето. Участниците в изследването съобщават, че хората до 30 години, които се грижат за здравето си, получават за годината от около 14 500 долара повече, отколкото онези, които не полагат грижи за здравето. Лична хигиена също има ефект върху заплащането. Този фактор е по-силен от атрактивния външен вид, образованието, семейното положение, теглото или етническата принадлежност.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.