https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Запек – ето как да се отървеш от него!

0

Запек се ликвидира с много постоянство, правилно и здравословно хранене

Запек се лекува и с много търпение.

Причини за настъпване на запек са недостатъчна физическа активност, напреднала възраст, мускулни заболявания, анатомични аномалии, заболявания на червата, неврологични заболявания. Запекът може да се появи като страничен ефект на лечението със съдържащи желязо препарати и някои лекарства, като обезболяващи и антидепресанти. Метаболитни нарушения, като пониженото ниво на хормоните на щитовидната жлеза и повишеното ниво на калция в кръвта, също предразполагат към запек. В повечето случаи трудното изхождане се дължи на недостатъчно фибри и течности в приетата храна. Липсата на време за пълноценно и здравословно хранене, наложена от динамичния начин на живот, принуждава хората да консумират многократно обработена, консервирана и синтетична храна, т.е. без фибри.

Псилиумът е едно от най-безвредните и ефикасни средства за борба със запека, познато още на древните аюрведи в Индия. Той е ценен заради своите фибри, които са регулатор на чревната перисталтика. Те са отлично средство против констипация. При запек, желираният клей натрупва маса в изпражненията, трие се в стените на червата и така стимулира перисталтиката да ускори движението на хранителната маса. Важно е фибрите да се приемат с адекватни количества течности, заради склонността им да набъбват бързо.

За разлика от всички останали слабителни средства, които действат бързо, но за сметка на това трайно увреждат чревните стени или пък водят до зависимост, растението псилиум е напълно безвредно, не води до зависимост, нормализира моториката на червата и осигурява нужния комфорт. Чрез приемането на растителни фибри се избягват отрицателните странични действия, съпътстващи използването на всякакъв вид лекарствени средства срещу запек. Характерно за псилиума е не бързото, а трайното и безвредно действие. Подходящ е за дълготрайна употреба. Действа меко и с натрупване, като не предизвиква неприятно усещане на болка и дискомфорт, пише вестник „Всичко за семейството“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.