https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Западните кардиолози доказаха ползата на шоколада за сърцето

0

За сърцето трябва да полагаме грижи, които не са свързани само с взимането на лекарства. За здравето на сърцето е необходим разумен режим

за сърцето
Западните кардиолози доказаха ползата на шоколада за сърцето

За сърцето трябва да бъде подготвяно специално меню – поне от време на време. Храната е важна, за да може чрез нея да се набавят нужните полезни вещества за добрата работа на сърцето.

Днес ще поговорим малко за ползата от една много любима храна на много хора, а по-точно за ползата на шоколада за сърцето.

Екип от учени от САЩ, Дания и Канада доказват, че редовната консумация на умерени порции черен шоколад намалява риска от развитие на предсърдно мъждене, според „Lenta.RU“. Оказа се, че тази връзка е силна когато жените хапват една порция на седмица (30 грама) шоколад. За мъжете полезното количество шоколад за сърцето е от две до шест порции. Тогава при жените се наблюдава намаление на риска от сърдечни болести с 21%, а при мъжете – 23%.

Като цяло, проучването е взело предвид показатели за 55000 жители от Дания. Състоянието на здравето им, включително сърдечно-съдови заболявания, били записани и наблюдавани от декември 1993 г. до май 1997 година. Въпреки, че учените не се интересуват от какъв вид шоколад консумират хора, те са убедени, че най-силно изразено положително въздействие има тъмния шоколад. Млечният шоколад, съдържащ около 30% какао, не е толкова добре да се консумира, според лекарите.

Имайте предвид, че учените по-рано съобщиха, че както редовната, така и умерената консумация на продукти, съдържащи какао, по-специално, тъмен шоколад, влияе положително на състоянието на кръвоносните съдове. Това отчасти се обяснява с високите нива на флавоноиди, които са естествени антиоксиданти.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.