https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Залагайте на рибните продукти срещу следродилна депресия

0

Ако искате да се справите със следродилната депресия, навреме трябва да вземете мерки. Още по време на бременността дори. Наблягайте на консумацията на риба и рибни продукти, за да бъдете ведра и да не изпадате в мрачни настроения, съветват учени. Това действително има логика, тъй като в рибните продукти има много омега 3 мастни киселини, които са много важни за общото здраве на жената – и физическо, и психическо. Най-богати на това вещество са мазните видове риби, като сьомгата.

И все пак не прекалявайте, защото многото риба може да бъде опасно за бебето. Повече от 3 пъти седмично не бива да хапвате от морските дарове. Според статистиката, следродилната депресия засяга до 13% от жените. В някои случаи състоянието може да продължи повече от година, дори и с провеждането на консултации и лечение.

pregnant woman prepares to eatЗа да докажат, че омега 3 мастните киселини са полезни, учени са направили проучване, в което са взели участие 26 бременни жени. Те са приемали рибено масло 5 пъти в седмицата, започвайки от около 24-та седмица на бременността. Други 26 бременни приемат плацебо хапчета, съдържащи царевично олио. След раждането на бебето, учените са анализирали и са извели резултатите, че жените, които са приемали хапчетата с омега-3 мастните киселини, имат много по-добри резултати в емоционалното състояние от останалите.

Някои видове риби дори са забранени за консумация от бременни жени, като акула, риба меч и марлин, за да не навредят на бебето.

Все пак имайте предвид, че за да бъдете спокойни и след раждането, трябва да сте щастливи, в това число любимите хора да ви помагат и да не ви оставят сами да се справяте с бебето. Понякога следродилната депресия не се проявява никога или в много ниска степен, когато имате любящ човек до себе си.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.