От октомври до февруари по-лесно се зачева мъжко

През зимните месеци жената зачева по-лесно, заради ритъма на живот, заради това, че партньорите са по-често заедно

зачева
От октомври до февруари по-лесно се зачева мъжко

Как се зачева мъжко? Някой ще каже с мерак, но истината е, че има някои особености, с които може да се съобразите.

Преди всичко е добре, за да зачене жената, и двамата партньори да са здрави. За целта има някои видими белези при мъжа, на които може да се обърне внимание.

Обикновено спермата е млечнобяла. Когато е по-малко, е прозрачно синкава. Ако в нея няма сперматозоиди, е прозрачна, а ако жълтее – това е знак за възпаление и изисква намеса на уролог. В спермата на здрав мъж при една еякулация има поне 70-80 млн. сперматозоида. Те заемат 2-4 мл, което е от 1 чаена до 1 супена лъжица, и са едва 3% от спермата. Останалото е течност с 30 съставки – калий, мед, цинк, сяра, магнезий, калций, лимонена киселина, фруктоза, витамини С и В.

За да зачене жената през този период е вана и тази подробност, че сперматозоидите са най-подвижни наесен.

Освен това, сперматозоидите са активни и през зимата и затова от октомври до февруари има най-големи изгледи за зачеване. При това вероятността за момче е по-голяма. В летните жеги хромозомите Y -носители на мъжкия генетичен код, са с понижена жизненост. Сперматозоидите са наясно накъде да поемат, за да достигнат заветната цел. При всяка следваща еякулация те леко променят посоката, в която са се движили предишния път. Защо, не е ясно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.