https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Никога не избелвайте зъбите си сами!

0

Вече са налице много начини за избелване на зъбите в домашни условия, но не бива с лека ръка да се възползвате от тях

Зъбите могат да бъдат избелени у дома, но зъболекарите не препоръчват да го правите

зъбите
Никога не избелвайте зъбите си сами!

Зъбите не бива да се избелват у дома, защото е опасно! Стоматолозите са на мнение, че избелването на зъбите под наблюдението на специалист стоматолог е най-безопасно. Преди това обаче трябва да сме сигурни, че зъбният ни камък е почистен добре. Проблем ще е също и ако зъбите имат фотополимерни пломби, защото те не позволяват на зъба да бъде избелен. Според Диляна Стойчева -управител на стоматологична клиника, е добре, преди да се започне избелването на зъбите, да се направи старателен преглед на пациента и след това да се обсъди с него до колко нюанса е добре да се избелят те. Последният писък в избелването на зъбите е със системата ZOOM Advanced Power, която изолира устните и венците и така те биват предпазени от изгаряния. Правят се три процедури по 45 минути.

„В първите 48 часа зъбът се дехидратира и докато се хидратира пак, не е добре да се консумират цветни храни. Препоръчват се само вода, мляко, бяло сирене, макарони и бяло вино“, категорична е Стойчева.

Важно е след процедурата да се поддържа добра устна хигиена, която включва смяна на четката за зъби през три месеца, използване на подходяща паста и конци

Специалистите са категорични, че пастите, които се рекламират като избелващи, нямат тази функция. Само с тях не можем да получим бялата усмивка на момичето от рекламата.

Внимание!

Избелването на зъбите в домашни условия крие сериозни рискове, предупреждават зъболекарите. Доста често се използва методът с лимон, при който вътрешната страна на кората се втрива в зъбите. Лимонит обаче отслабва емайла и зъбите започват да стават трошливи.

Трайността на избелването на зъбите зависи от храните и напитките, които консумираме. Ако предозираме кафето, цигарите и червеното вино, белотата на зъбите след процедура ще трае около две години. Не се препоръчва избелване на зъбите на деца под 13 години, на бременни и кърмачки.

За да имаме винаги блестяща усмивка, трябва да почистваме зъбите си с конец вечер, два пъти на ден да ги мием с избелваща паста и веднъж в седмицата с избелващи гелове, предписани от личния зъболекар, пише списание „За жената“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.