Забавления без инциденти или какво да и да не правим в аквапарка

Аквапаркът е чудесно място за забавление за малки и големи. Една чудесна разновидност на морето, където има множество атракции и забава, но в градски условия. Но все пак, когато говорим за водни басейни, трябва да сме наясно, че има условия за безопасност, с които трябва да се съобразим. Ето кои са те:

Правило №1
Не се къпете в зоните на аквапарка, където няма добра видимост на спасителите. Колкото и уверени да се чувствате, далеч по-спокойни ще сте, ако знаете, че има спасител, който ви вижда и хвърля по едно око към вас, докато се намирате във водата. Погледнете къде се намира спасителя преди да се топнете във водата, все пак всичко се случва и е добре да сте подготвени.

Правило №2
Ако децата нямат страх от водата, най-добре не ги карайте да носят надуваеми жилетки, водно легло или плавници.

Правило №3
В басейна на аквапарка се влиза постепенно, точно като и в морето – намокрени преди това от душа, а след това може да изберете места с по-малка дълбочина, ако не знаете да плувате добре.

aquapark-11Правило №4
Никога не тичайте във водата – гаранция, че ще се подхлъзнете на мокрите плочки на басейна. А белята става изведнъж – може и само да се ударите по ръката или крака, но не е изключено да си ударите и главата.

Правило №5
Не забравяйте и слънцезащитните продукти – особено, ако смятате да стоите там целия ден. Намажете се и когато влизате във водата. Съобразете козметиката, която използвате с типа кожа.

Правило №6
Не забравяйте – поне 2 часа след хранене, не влизайте във водата.

Правило №7
Не ползвайте аквапарка в най-жаркото време – в часовете от 12 до 16 часа.

Правило №8
През целия ден поддържайте добра хидратация на организма, като пиете достатъчно вода, чай, айран и други напитки, но без захар. Така ще намалите ефекта от изпотяването.

Правило №9
В басейна не прекалявайте с физическата активност и стоенето под слънце.

Правило №10
Поинтересувайте се от поддържаната хигиена в аквапарка и басейна, надникнете ако трябва и на местата, където се взема душ. Ако нещо не е наред, то си личи веднага.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.