https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

За ваксинацията и детската смъртност

0

Доста интересно изследване е било публикувано в известно медицинско издание, което показва, че страните с най-ниска детска смъртност прилагат също така и относително по-малък брой задължителни ваксинации, и обратно при страните, в които се наблюдава по-висока детска смъртност се набюдават и повече ваксинации. Автори на проучването са Neil Z. Miller и Gary Goldman и те правят проследяван на данните за детската смъртност сред 33 от най-развитите страни, от което се вижда, че има пряка положителна зависимост между детската смъртност и броя задължителни ваксинации – колкото по-голям е той, толкова повече деца са застрашени.

Например в САЩ детската смъртност е най-висока, както и задължителните ваксинации – 26 на брой. От друга страна страни, като Япония и Швеция, където ваксинациите не са толкова много, не се наблюдава и такава висока детска смъртност.

timthumbСъответните страни са групирани според пет критерия, които трябва да съдържат, като основни характеристики се вземат предвид сумарните дозировки за прилаганите ваксинации. След това се прави изчисление на средната детска смъртност във всяка група. По този начин, според резултатите от изследването «съществува статистически значима зависимост между повишаване броя и дозировките на използваните ваксини и повишаването на детската смъртност.»

 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.