За силен имунитет променете хранителните си навици

Не е нужно да се лекуваме, когато се разболеем. За силен имунитет е важна леката и свежа храна

силен имунитет

По-лесно е да не се разболяваме, а за това ще ни помогне превенцията. Да се предпазим от болестите излиза не само по-евтино, но и много по-вкусно. Необходими са много малки промени в хранителните навици, както и в целия ритъм на живот, за да се почувстваме по-здрави, по-свежи и много, много по-енергични. Това ще ни даде силен имунитет и добро самочувствие.

В началото, за да имате силен имунитет, започнете промените постепенно. Ден след ден, седмица след седмица включвайте в менюто си храни, които преди това сте пренебрегвали. Силният имунитет обича леката, естествена храна.

Зеленчуци, които не яде, той голям не ще да порасте

Ако направите дребни промени в хранителния си режим, със сигурност периодът на изтощение ще е доста по-кратък и ще имате силен имунитет. Опитайте се поне една трета от ястията ви на ден да са плодове или зеленчуци.

Течна храна за енергия

Пийте два литра вода и билков чай всеки ден поне няколко седмици. Избягвайте сладките и мазните храни, които ни правят още по-мудни. За силен имунитет може да си направите и комбинация от сок от зелена кисела ябълка и морков.

Ухания за тонус и добро настроение

Студените душове са доста освежаващи, макар и неособено комфортни за кожата. Но със сигурност много бързо ви събуждат и са една от причините за силен имунитет. Освен това масажите, сауната, разходките и няколко капки етерично масло у дома или във ваната ще прогонят леко пролетната умора и така със сигурност ще имате силен имунитет.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.