https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Нестандартни стратегии за дълголетие правят живота по-хубав

0

Има много стратегии за дълголетие

za dalgoletie
Нестандартни стратегии за дълголетие правят живота по-хубав

Предлагаме ви четири нестандартни стратегии за дълголетие, които са лесно изпълними и гарантират не само по-дълъг живот, но и по-добро здраве

За дълголетие мързелувайте по-често

Най-силните аргументи в полза на мързела дава германският физиолог Макс Рубнер. В неговата теория всички живи същества в зависимост от масата на тялото си притежават запас от енергия (калории) – от скоростта на нейното изразходване зависи продължителността на живота. Почивката, спокойствието, а понякога и откровеният мързел и пълната инертност функционират като програма за възстановяване на баланса, заложен в тялото. Така се нормализират пулсът, дишането, сърдечната дейност.

Откажете се от интензивния фитнес

Според последни проучвания всекидневните интензивни тренировки понижават имунитета. За да укрепите защитните сили на организма и да увеличите продължителността на живота, следвайте този спортен режим: 30 мин енергично ходене 3-4 пъти седмично; всекидневна медитация по време на разходка; 10-15 мин разтягане на всички групи мускули 3 пъти седмично.

Хранете се умерено

Разумният прием на калории не само защитава от натрупване на наднормени килограми, но и продължава живота. С повече храна забавяме метаболизма, а това според някои учени е главният фактор за дълголетие. Не превишавайте дневната норма от 1500-1600 ккал и от време на време минавайте на вегетарианско меню.

Намерете своята „икигай“

Икигай в Япония наричат целта на живота. В изследване, при което 11 месеца са наблюдавани дълголетниците в Окинава, е станало ясно, че икигай защитава възрастните хора от стрес, развитие на Алцхаймер, артрити и инсулт, пише „За жената“. Тези, които имат ясна цел в живота, живеят по-дълго и имат по-остър ум от тези, които нямат такава цел.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.