https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

За да се защити, организмът има нужда от бактерии

0

Човешкият организъм трябва да се сблъска с определени бактерии, за да може да се изгради естествен имунитет

bakterii
Модерният начин на живот ни спестява срещите с някои много опасни вируси и бактерии. от друга страна хората сами създават вируси, щамове и бактерии, които го разболяват. Всички знаем на какво е способна фармацевтичната мафия. Поради тази причина е добре да има изграден естествен имунитет, който се сформира най-добре, когато организма се срещне с определен тип бактерии.

Основната претенция към непастьоризираното мляко е възможното съдържание на бактерии в него. Затова хората предпочитат пастьоризираните продукти. При този процес млякото се нагрява до 72°С – така загиват такива микроорганизми като ешерихия коли, кампилобактерия, салмонела и листерия.

И все пак толкова ли са полезни такива „чисти“ продукти, както е прието да се смята? Специалистите поставят под съмнение този факт.

Пастьоризираното мляко не позволява на организма да се сблъска с микроби, против които трябва да изработи имунитет. Изследване на учени от мюнхенския университет „Людвиг-Максимилиан“ (Германия)с участието на повече от 1100 деца, показва, че тези, които пият непастьоризирано мляко, много по-малко рискуват да заболеят от астма. Имунолози предполагат, че причината са омега-3 полиненаситените мастни киселини в суровото мляко. Съдържанието им в него е по-високо, отколкото в пастьоризираното, хомогенизираното и обезмасленото мляко, пише специализираното издание Journal of Allergy and and Clinical Immunology.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.