https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

За да са здрави децата – подбирайте внимателно дрехите им

0

Според изследвания, децата, които още с раждането си носят своя цвят, определен като техен собствен, може да развият три пъти по-малко болести от останалите. Американски педиатри открили, че този цвят се съобразява основно със сезона, в който е родено детето, и не толкова рождената дата е от значение, колкото определените физиоло­гични типове, които условно се разделят на: зимен, пролетен, летен и есенен.

Децата на зимата

По правило това се по-бледички деца от останалите, косите им са черни. Има и къдрави, но то е по-скоро изключение. Очите им са тъмни или сиви. Най-често са и по-ниски от своите връстници, макар че да се случва и обратното понякога – високи и ячки. При зимните деца, в облеклото трябва да се съобразява контраста на цветовете. Може да се правят всякакви комбинации от бялото с черното, яркосиньото и червеното. А бяло-синьото и бяло-розовото не са за тях.

Типажите на пролетта

file14185Това са изключително красиви деца, най-вече момичетата. Със своята нежна прасковена кожа, светли очи – светлокафяви или светлозелени, и коси с цвят на ръж, те впечатляват силно околните. Тяхното телосложение е различно, но никога не може да се говори за пухкавост. Цветовете, които им помагат да бъдат здрави и силни обикновено са в топлите и меки гами – светлозелено и жълто.

Светлината на лятото

Макар и летни деца, те също са малко бледи като зимните – с бяла кожа, тънки кости, по-ниски, но малко, от връстниците си. Техните очи обикновено са сиви или сиво-кафяви, често и само кафяви. Ко­сите им са във всички оттенъ­ци на русото или обратно – са светли, почти пепеливи. На тях подхождат всички светли тонове, а в това число и зеленото и червеното. Не трябва да носят бяло, както и твърде агресивни цветове, макар да обичат точно тях.

„Цветята“ на есента

Също като цветята на пролетта, есенните деца са също много красиви, но тук превес имат момчетата. Тяхната кожа е леко мургава, косите им са черни или пък много светли, къдрави. Между впрочем, рижите хора се сре­щат именно сред есенните. За децата на есента се считат най-подходящи всички ярки и топли цветове. Както и при зимните деца, в тех­ните дрехи трябва да преобла­дава контрастът, но не толкова радикален, както при родените през зимата. Такива съчетания, които са идеални за тях са черно с тъмнозелено, жълто с червено, зелено с пя­съчно. На тези деца не се пре­поръчват дрехи в черно, бяло, виолетово и сиво.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.