https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

За да отслабнете ходете пеша поне час на ден!

0

За да отслабнете трябва да ходите пеша всеки ден, поне по един час. И не трябва да има изключения, каквото и да е времето навън


За да отслабнете е добре и да намалите порциите наполовина, или поне порциите, които изяждате на обед и за вечеря.

И още – намерете енергетичния баланс.

Ако искате да отслабнете, трябва да намалите получаваната енергия (чрез промени в храненето) и да увеличите изразходването й (чрез физически натоварвания). По какъв начин, зависи от индивидуалните ви особености и предпочитания. Например вечер, ако вместо три сандвича хапнете чиния овесени ядки, ще икономисате 800 ккал.

Ефективността на коригирането на менюто ще се усили, ако увеличите физическото натоварване. Сред диетолозите съществува мнение, че килограмът, изгубен благодарение на фитнес, струва два килограма, свалени с диета. Какъв именно вид активност ще изберете, зависи отново от вашите пристрастия: басейн, яздене, танци, разходки с кучето, просто разходки – само и само да не се въргаляте на дивана!

Стремете се към комфортно тегло

Една от основните грешки на отслабващите е желанието да достигнат теглото си отпреди 20 години например. Поставяйте си реални цели! Дори и да успеете да получите такъв резултат, дълго няма да го задържите.

Трябва да се отслабва умно. Когато човек е достигнал нормалните си килограми, трябва да се успокои, да се огледа, да си даде почивка, да анализира ситуацията. Вместо това мнозина продължават стоически да отслабват – постигнатият резултат вече не ги радва. И отново разочарования, и отново сривове.

За да не ви се случи това, имайте предвид, че правилното или естественото тегло е с няколко килограма по-високо от идеалното. Нарича се още комфортно тегло, защото да се поддържа, е комфортно както физически, така и психологически. С една дума, не зацикляйте на цифрите.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.