За да не скачате от диета на диета – медитирайте, съветват специалистите

Медитирайте, ако не искате да сменяте диетите всяка седмица. Медитирайте и за да не се оплаквате от липсата на ефект

медитирайте
Медитирайте, за да имате онова спокойствие на ума, което е нужно, за да се изпълни необходимото.

Медитативните практики, изградени върху повишаване на чувството за осъзнаване на тялото и усещанията на тялото, помагат на хората да се придържат към диетата

Това е още един пряк път и емоционална помощ, която спомага за ефективното намаляне на теглото си, съобщава The Deccan Chronicle. Това заключение бе направено от университета „Макгил“, анализирайки резултатите от 19 проучвания, проведени през последните 10 години.

В рамките на изследването бяха проведени обикновена, формална медитация и различни методи за осведомяване, насочени към храненето. Понякога това е било и комбинация от два метода. Като контролен метод учените са приложили съвети за промяна на начина на живот. Оказало се, че осъзнаването е пряко свързано със загубата на тегло и контрол на нездравословно хранене (преяждане, жажда за вредни продукти).

Освен това практиките за повишаване на осведомеността помогнаха да отслабнете не само по време на проучването. Хората продължават да намаляват теглото си (намалението е средно с 3,5% от първоначалното тегло) дори и когато изследването е свършило. Ако хората просто спрат да следват програми за промени в начина на живот, след приключване на проучването, те отново натрупват тегло.

Освен това, д-р Левин от Колеж по медицина в Бейлор казва: медитациите имат сложен ефект върху тялото. Но най-голям ефект медитацията оказва върху работата на сърцето и мозъка.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.