https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Един от най-често срещаните хормонални и козметични проблеми при жените е целулита. Или портокаловата кожа, както още я наричат. Тя се появява в периода 22-35 години при повече от 90% от жените. Нека да разгледаме причините и начините да се предпазим или отървем от целулита.

Защо се появява?

celulit bezПричините са множко и не може да се посочи само една. Фамилна обремененост е най-често срещаната, после е хормонален дисбаланс и чак тогава идва нездравословното хранене и застоялия живот.

Да се преборим с него

Най-добрата борба е профилактиката. Нужно е да знаем, че още преди да са се появили някакви заченки на целилут, трябва да водим борба с него. Или от около 17-18 годишна възраст. Добре е да се състави добре изградена комбинирана програма. Т.е. подходяща диета и физически упражнения.

Как да се храним?

За да се предпазим трябва да наблегнем на протеините. В частност това са храни като риба, пилешко месо, ядки и бобови растения. Важно е да се приемат оптимално количество протеини, освен че помагат за цялостното здраве на организма, те ще помогнат с обновяването на съединителната тъкан на мускулите и нов колаген за кожата, а именно това са двете съставки, които пречат на появата на целулит. Или на неговото изхвърляне от живота ви. Ако те се отпуснат, целулитът под повърхността им става по-видим.

Упражнения при целулит

Упражненията, които трябва да изпълнявате всеки ден са за разтягане на сухожилията и за стягане на кожата. Най-добри са упражненията за бедра, където е и първото място засегнато от целулита.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.