https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Ябълка – най-доброто средство срещу мазни гънки!

0

Американски учени доказаха, че ябълка е най-доброто средство срещу трупането на мазнини. Чрез ябълка можете да трансформирате мастната тъкан в мускули, препоръчват от medikforum.ru.

Една ябълка повече – една мазна гънка по-малко!

Екип на университета в Айова е изследвал под ръководството на професор Кристофър Адамс способността на вълшебната ябълка да изгаря мазнини. При наблюденията си учените разкрили, че ако в диетата ви има поне една ябълка на ден, мастните натрупвания могат да се редуцират и пропорционално да се уголеми и заздрави мускулната маса.

Ябълковата диета съдейства за ръст на мускулната маса с 15% и редукция на мазнините в човешкото тяло с до 50%, твърдят още изследователите от Айова.

Първоначално учените започнали да търсят компоненти, които биха оказали защитен ефект спрямо мускулната атрофия – явление, с което всеки човек се сблъсква или при боледуване, или с възрастта. Медицински способ за решаването на този проблем – например с лекарства, няма. Оказва се обаче, че каквото медицината не може – може го великолепната ябълка.

Ефектът на нарастване на мускулните тъкани във връзка с поредната изядена ябълка учените свързват с действието на урсоловата киселина – тя се съдържа в ябълките. По-ранни проучвания вече доказаха, че урсуловата киселина активира сигналите, стимулиращи мускулния растеж. Опити с гризачи пък свидетелстват, че урсоловата киселина стимулира производството на кафява мазнина и съкращава това на бялата – а това е един от пътищата на отслабването. Да не забравяме всъщност и това, че похапването на ябълки  – редовно, всеки ден, се препоръчва от диетолозите при анонсите на всевъзможни диети заради богатия състав на този великолепен плод. Въздействието е комплексно – какво да кажем например за съдържанието на пектин и фибри, или за подкрепата на имунната система, която ябълките осигуряват.

Странно е, че всеки е убеден в ползата от ябълките, а малко хора се възползват от ползите им и ги пренебрегват. Авторите на въпросното изследване заключават, че ябълките помагат да се намали холестеринът и захарта, както и количеството на вредните мастни киселини в кръвта.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.