https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Всичко в живота е взаимосвързано и закономерно

0

Забелязали ли сте колко неслучайни са случайностите в живота?

jivota
На всички се случват неприятности, но въпросът е защо се случват. За това си има причини, чието отстраняване ще ни помогне да се избавим от ненужни проблеми.

Да започнем с това, че нищо не е случайно. Този свят е устроен по определен начин и съществуват Висши закони, на които се подчинява всичко случващо се. Непознаването, неразбирането или неприемането на тези закони не ги анулира. Може да се каже, че животът е изграден на принципа на училището, където трябва да се научим на различни мъдрости: да опознаем житейските закони и да живеем в съответствие с тях, за да се радваме на всеки миг от своя живот.

Живеем в затворена система, чиито части са взаимно свързани помежду си и взаимно си влияят, затова няма нищо случайно и нищо не минава без следа. Каквото излъчваш, това и ще получиш. Каквото посееш, това и ще пожънеш. Към теб се връща само това, което даваш на другите. Златно правило на будизма е „Не прави другиму това, което не желаеш за себе си“. В други религии също има сходни постулати.

Защо ни е трудно да го разберем? Защото животът има продължителност (време, инерционност) и „разплатата“ не идва веднага. Когато хвърлите бумеранг, на него му е необходимо време да отлети, да достигне крайната точка и да се върне. И докато лети, към вас се връщат други бумеранги, пуснати преди това. Тъй като умът (в повечето случаи) не може да проследи тази причинно-следствена връзка, липсва и разбирането, че нищо не е случайно. А всъщност всичко е взаимосвързано и закономерно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.