Вредни ли са за здравето високите етажи?

Mustang Wanted с екстремна грижа за здравето

Как високите етажи се отразяват на здравето – добре или зле?

Mustang Wanted с екстремна грижа за здравето
Mustang Wanted с екстремна грижа за здравето Снимка: www.mustang-wanted.com

Смятате, че това е странен въпрос? Ни най-малко – високите етажи са вредни за здравето. Това е потвърдено и от лекарите.

И всичко това е заради нормалната функция на всеки един организъм, защото тялото се нуждае от определено поле на електромагнитна радиация. Колкото повече това поле отслабва, толкова по-зле започва да се чувства и човешкия организъм. Според експерти, след седмия етаж електромагнитното поле започва значително да отслабва. Затова колкото по-високо живеят или работят хората, толкова по-зле това ще се отразява на тяхното здраве.

И тук не става въпрос за рязко влошаване на здравето, а по-скоро за постепенно отслабване на защитните сили. Тялото е принудено да се справя в тази леко неприятна среда за него, и това изисква определени усилия. Най-малкото, което може да се случи, е често главоболие. Ако полето се отклонява леко, то не е много опасно, но ако отклонението е няколко пъти по-голямо, може да се увеличи тежестта върху сърцето, кръвоносните съдове, нервите и т.н.

Може би също така трябва да знаете, че след 15 етаж налягането на въздуха става по-ниско и по-възрастните хора трудно дишат. Ние не трябва да забравяме асансьора – има хора, които изпитват страх от затворени пространства, и ако се окажат в развален асансьор, това може да се окаже фатално за здравето. И освен това – опитайте се да си представите как се отразява на здравето на един възрастен човек изкачването на 10 етажа. В случая това е неприятно не само за възрастните.

Въпреки това, има позитиви – въздухът на по-високите етажи е по-чист, и всички вредни изпарения от колите и черните пътища просто не „достигат“ до такива висоти. Също така, нивото на шума е значително по-намалено. Но, в крайна сметка, ако по един или друг начин съдбата ви е отредила да живеете нависоко, гледайте позитивно на живота – току виж сте спечелили от лотарията и си купите къща някъде в покрайнините, така че да прекарате поне едни тихи и спокойни старини.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.