Откритие: водата може да ни направи по-умни!

Водата е истинска благодат за нашето тяло. За съжаление често забравяме тази истина, както забравяме и да пием по-често вода

водата
Откритие: водата може да ни направи по-умни!

Водата със сигурност може да ни направи по-здрави, стига да я пием правилно и да е сравнително чиста. Или поне от време на време да я редуваме с подходяща за нашето здравословно състояние минерална вода.

Но, може ли водата да ни направи по-умни? Ето какво казват учените по този въпрос.

Учени от университета на Калифорния в Сан Диего изследва ефекта от това човек конвенционално да пие вода. Изданието „Browser Techno“ пише, че водата може да подобри нашата интелигентност. Според учените, тя има положителен ефект върху мозъчните рецептори.

Но, за да има този забележителен ефект, водата трябва да се пие в определени моменти. Веднага след закуска се препоръчва да се изпият две големи чаши чиста питейна вода. Това дава прилив на енергия, насочена не само към храносмилането, но и към повишаване на умствената дейност. Експериментът от използването на по-големи количества вода сутрин се оказал не само успешен, но и много интересен.

Изследователите събрали група от 30 здрави млади мъже. Доброволците редовно пиели по половин чаша вода след обилна закуска. В същото време те са били помолени да изпълнят дадена задача, която да оцени тяхната интелигентност. За целта на експеримента е имало и контролна група, която не е пила изобщо вода.

В резултат на това, основната група, която започнала да пие вода сутрин, успяла да има по-добри резултати и да си намери по-добра работа.

Учените подчертават, че съществува пряка връзка между водата и нивото на интелигентност. Но не трябва да се пие прекалено много. Най-добре е да се пие повече вода сутрин.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.