Лекарите: консумацията на твърде много вода може да предизвика кома

Приемът на вода е жизнено важен за нашия организъм, но както стана ясно – прекалено много вода е опасна за здравето

Вода – тя е нужна на нашия организъм, но зависи в какво количество!

вода
Лекарите: консумацията на твърде много вода може да предизвика кома

Експертите от болницата към Кралския колеж в Лондон предупреждават – не пийте много вода.

Приемът на твърде много вода може да е опасен за здравето, предупреждават лекарите. Дейли мейл писа преди време, че излишната течност може да причини вреди и дори да е причина за някои доста по-сериозни усложнения. Като пример е даден случая на 59-годишната жена, която пиела твърде много вода по препоръките на уролога, който я лекувал. Жената пиела по 200 мл на всеки 30 минути. Тя предприела това, за да „измие“ отделителната система.

Жената е приета в болница с опасни нива на соли в кръвта. Смъртността от необичайно ниски нива на сол в кръвта се наблюдава, когато солите в организма спаднат до близо 30%. Тя била приета в болницата с гадене, повръщане и главоболие. Резултатът от това състояние може да бъде дори смърт.

В този случай, лекарите са склонни да препоръчат консумацията на вода да се намали до един литър на ден. Между другото, необичайно ниските нива на соли в кръвта се наблюдават и при хора, които вземат екстази, както и при сериозни спортисти.

Трябва да се отбележи, че ясни препоръки за потреблението на вода не може да има, защото нуждата е индивидуална за всеки организъм. Единственият сигнал, който трябва да ви накара да пиете вода, за да се хидратирате, това е жаждата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.