https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Влошеното зрение предизвиква нощни катастрофи

0

Тенденцията за помощни фарове на колите не отговаря на влошаващо се зрение. Истината е, че хората днес губят или увреждат зрението си в много по-ранна възраст

влошеното зрение
Днес човешкото зрение се влошава заради всекидневната употреба на всякакви дигитални джаджи. Положението щеше да е по-добро, ако тези толкова полезни, но и вредни телефони, таблети и компютри се ползваха само през деня. Вечерната им употреба е направо смърт за доброто зрения. Затова днес хората започват да имат проблеми със своето зрение много по-рано, отколкото преди.

Лошото зрение се среща почти лавинообразно увеличаващото се възрастно население в света, сигнализират офталмолозите в Германия.

Фаровете на насрещната кола причиняват пълна слепота за части от секундата при хора на 30-40 години. В по-късната възраст обаче заслепяването трае повече от две секунди, защото окото по-трудно се адаптира към промяната. Две секунди според всички специалисти по пътна безопасност е време, предостатъчно за фатални инциденти с друга кола, велосипедисти, пешеходци.

Очните лекари изтъкват, че по-възрастните хора имат бавна адаптация към силните светлини и в същото време виждат лошо’на тъмно. Нощното виждане е проблем за всеки втори над 55 години. Причината е помътняването на лещата, което затруднява различаването на обекти по здрач и тъмнина.

Затова очните лекари препоръчват занапред тези особености да се вземат предвид и да се разработят фарове, които да гарантират оптимално осветяване с възможно най-малко отблясъци.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.