Кажи ми какво ти се яде, за да ти кажа от какво страдаш

Влече ли ви сладкото или соленото? Или не можете да живеете без лимони или чили пипер? Може би организмът ви се опитва да ви каже нещо

ГОРЧИЛКАТА НА ПОРАЖЕНИЕТО

Историята на човечеството е показала, че най-често горчиви са продуктите, опасни за здравето. Но ако не можете без кафе, куркума и т.н., вероятно организмът ви е потънал в шлаки.

Със здравето ви всичко е наред? Тогава търсете психологическа причината. Горчивината в чинията означава неудачи в живота. Увлечението по такива продукти свидетелства, че човекът получава удоволствие от ежедневните проблеми. Той не се оплаква от трудностите – просто не може да живее без тях. Подобно меню поражда паника и страх пред проблемите. Вие не излизате от депресията и като резултат търпите житейски поражения. Освен това „горчивото“ пристрастие може да стане пречка за общуването. Прекаленото увлечение по подобни продукти е характерно за мълчаливите и хората, обидени на съдбата.

НЕСЛАДЪК СЛАДЪК ЖИВОТ

Любовта към сладкото наподобява наркотичната зависимост. Поглъщайки бонбони, провокираме секретиране на ендорфини, които по химически състав са сходни с хероина или морфина. Нещо повече, сладкото притежава и обезболяващ ефект. Ако напоследък
се увличате по десерти, търсете причините в психологическата обстановка. Сладкишите обикновено подслаждат проблемите ви в работата и личния живот. При увеличаване на натоварванията върху нервната система захарта се изразходва с удвоена сила, затова организмът отново и отново иска бонбони. Няма да е излишно да посетите и терапевт: пристрастието към тортите може да говори за недостатък на магнезий или захар в кръвта.

Умерената употреба на сладко ви характеризира като надежден партньор, с положителни емоции, уравновесен, умеещ обективно да оценява ситуацията. Злоупотребата със сладко разкрива подозрителност, инат. Такива хора предпочитат самотата, потапяйки се в безкрайно самоизяждане.

Отделно внимание заслужава страстта към шоколада. В него се съдържат 400 вещества, способни да влияят върху емоционалното състояние. Любителите на купоните, шумните компании и празниците предпочитат тъмен шоколад. Любителите на млечния имат нужда от тишина и покой.

ЕКСТРЕМАДИ

Едни са уверени в ползата от солта, други я наричат отрова. Днес е модно да се отказваме от солницата на масата. Но учените не са напълно убедени полезно ли е това.

Обикновено ни влече към соленото при недостиг на хлориди в организма. Страстта към соленото може да говори и за инфекции в организма. А най-разпространената причина е бременността. Защото бъдещата майка буквално споделя бъбреците си с плода, затова и организмът се старае да получи допълнителна порция сол отвън.

Ако не можете да си представите обяда без мариновани краставички, най-вероятно обичате да плувате по течението. Такива хора нямат желание да управляват съдбата си, а се осланят на външни сили, на късмета и на суеверия. Плашливи са. Страхът от новото преобладава над стремежа да поемат инициативата в свои ръце. При това любителите на соленото обожават екстремалните видове спорт.

ВЗРИВЕН ВКУС

Влечението към кисело характеризира човека като любител на нови открития. Той е склонен към спонтанност, нестандартни и неочаквани действия. Киселите продукти са по вкуса и на песимистите и меланхолиците. Обожават ги и независимите особи. Те не понасят да се подчиняват на началството и всеки натиск предизвиква у тях буря от негодувание. Лекарите също не бива да злоупотребяват с киселото, иначе няма да избегнат проблеми със сърцето, стомаха, ставите и червата. Киселото вечер е пряк път към постоянни простуди. Що се отнася до здравословните проблеми, любовта към тези продукти говори за понижена киселинност на стомаха. Тя може да е белег и за недостиг в организма на витамин С.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.