https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Вкарайте свежа кръв в организма, почувствайте се добре

0

Храната може да ни помогне да се почувстваме по-добре, да направим тялото си красиво, но преди всичко – здраво. А желязото в кръвта е изключително важен елемент, който трябва да бъде в оптималните норми, за да бъдем здрави, силни и красиви. Затова следните храни трябва винаги да присъстват на трапезата ни. Или поне някои от тях, като се има предвид тяхната сезонност.

В крушите има мед, който макар и в малки количества, трябва да присъства в организма ни. В противен случай се развива анемия, която не се поддава на лечение с желязосъдържащи препарати.

Елдата е богата на фолиева киселина, който елемент е мнгоо важен за синтеза на хемоглобина, а оттам и стимулира кръвотворенето и по­вишава съпротивляемостта на орга­низма.

682142Достатъчно количество желязо за всеки организъм, се съдържа и в червеното гроз­дово вино. Не само, че ще повиши хемоглобина ви, но и ще помогне за обновяване на кръвните клетки.

Нарът, както и неговият сок са незаменими средства, повишаващи нивата на хемоглобина, които съдържат много желязо. Освен това плода е диетичен. Един средно голям нар съдържа само 30 ккал.

За нормализира­не състава на кръвта и за добър сърдечносъдов то­нус се препоръчва ежедневно да се изяждат по 50-70 г мед.

Портокалите дават на организма ни преди всичко витамин С, а той от своя страна подпомага за по-бързото усвояване на желязото от организма.

Сладките и вкусни банани, които можем да си купим целогодишно, са пълни с почти всички витамини и минерали, които са ни нужни ежедневно. В един средноголям плод се съдържа дневната норма от витамин В6, който помага за повишаване ни­вото на хемоглоби­на, и нормализира обмяната на ве­ществата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.