https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Витамините, от които жената има нужда

0

Организмът на жената има специална нужда от няколко витамина, които да го поддържат в добро здраве. И подмладен. Факт е, че когато се грижим добре за себе си – храним се правилно, живеем правилно, наспиваме се и сме доволни от работата си, то ние изглеждаме по-млади и естествено сме и по-здрави. А красотата идва точно от увереността и от правилните грижи. Нека да видим витамините, които ще помогнат на всяка жена да се нарече хубава.

Витамин А
Здравите кости и меки тъкани идват от достатъчен прием на бета-каротин, който след това се превръща във витамин А. Именно витамин А поддържа костите в добро здраве, а също така прави кожата гладка и здрава, зъбите и очите в добро състояние. Един от стожерите на имунната система, който я укрепва в критични моменти – при период с много болести или след боледуване. Витамин А ще намерите в следните храни: мляко, яйчен жълтък, листни зеленчуци, моркови, диня, пъпеш, портокал.

vitamini jenaВитамин В6
Среща се и под името пиридоксин. Много важна роля играе витамин В6 в укрепването на имунитета. Спомага за регулиране на хормоните, при проблеми с метаболизма и мозъчната функция. От този ценен витамин ще намерите в: домашни птици, овесени ядки, зърнени храни, авокадо и банани.

Витамин В9
Или фолиевата киселина. Тя е много важен компонент, който помага при правилното развитие на нервната система, също така е основна част от човешкото ДНК и РНК. Фолиевата киселина е изключително важен елемент за всяка жена, тъй като помага при вътреутробното развитие на бебето. Ще си я набавите от: листни зеленчуци, цитрусови плодове, боб, яйца.

Витамин В12
Той играе важна роля в запазването на паметта и правилното функциониране на нервната система. Витамин В12 може да бъде открит в изобилие в: млечните продукти, яйца, риба, месо.

Витамин D
С напредването на възрастта, много чест проблем и при двата пола е загубата на костна плътност. Но при жените е далеч по-осезаемо и това може да доведе до остеопороза с навлизането в критическата възраст. И тук на помощ идва витамин Д. Слънчевият витамин, както е известен още. Той може да предотврати рак на дебелото черво, ревматизъм и артрит. Добри източници на витамин D са: млякото, яйцата, рибата.

Витамин Е
Витамин Е е антиоксидант, особено важен за жените. Невероятен помощник при растежа на косата, както и при възстановяването на кожните тъкани. Затова и витамин Е спомага за забавяне процесите на стареене на кожата. Витамин Е също ни осигурява здрави нокти, коса и кожа. Витамин Е може да набавите от почти всички плодове и зеленчуци.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.