Недостиг на витамин В12 и преяждане са причина за хроничната умора?

Гастрономическият разгул в продължение на няколко дни изчерпва запасите от храносмилателни ензими, поради което недобре преработената храна се разгражда до токсини

Традиционната комбинация от месо, сладкиши и алкохол понижава функциите на черния дроб, който не успява да ги метаболизира. Чрез кръвта те се разпространяват из целия организъм и човек усеща голяма умора дори когато уж е почивал.

Тя е, защото е накарал всичките си органи и системи да се трудят усилено, сервирайки им най-различни вещества наведнъж и обилно. А за обработката на всеки вид – мазнини, белтъчини, въглехдрати, трябва да се отдели съответният ензим.

Първата задача на прегрешилия е да получи бързо облекчение след преяждането и преливането, а втората – да прочисти организма.

Антиацидните медикаменти неутрализират повишената киселинност. Има и достатъчно хапчета без рецепта, намаляващи образуването на газове. Ензимен препарат може да помогне на прекалилите с протеинови храни.

За да се разтоварите по-трайно, може да изберете натурални средства. Вземайте 3 пъти на ден по 20 капки клеева тинктура половин час преди хранене. Чаят от лайка, мента, риган или мащерка намалява стомашните болки и киселините, ако сериозно сте раздразнили храно-милателната система. Срещу тях много полезно е да пиете леко алкална минерална вода.

Ето и 7 симптома на липсата на витамин В12

• Усещате сънливост. Това може да е симптом за различни проблеми, затова не е разумно автоматично да предположите, че това е дефицит на именно на В12. Първо си задайте въпроса дали получавате достатъчно сън всяка нощ. Ако спите по 8 и повече часа и въпреки това усещате сънливост, може би наистина не ви достига В’

• Световъртеж. Сънливостта, предизвикана от дефицит на В1г често се съпровожда със световъртеж. Усещането се появява обикновено, когато човек се изправи бързо.

• Мускула слабост: Ако се нуждаете от В1г ще се чувствате слаби. Причината е, че на здравите и силни мускули им е необходимо значително количество еритроцити.

• Без В12 вашите еритроцити не могат да доставят кислород в другите клетки, което води до слабост в мускулите.

• Изтръпване или „мравучкане“. Те често се съпровождат и от усещането за електрически ток, предизвикано от засягане на нерв. Тези проблеми са породени от по-ниските нива на кислорода.

• Проблеми с паметта. В12 е отговорен и за преноса на кислород до мозъка. Недостигът му води до „неуслужлива памет“ и до други симптоми за неправилна функция на мозъка.

• Подобряване паметта. След посещение при лекар кръвният анализ може да диагностицира дефицит на В12. Ако е така, обикновено се предписват добавки на витамина, за да се подобри паметта.

• Имате бледа кожа. Този симптом на дефицит на В12 е предизвикан от увреждане на клетките на кръвта. Те след това започват да освобождават били-рубин.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.