https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Витамин N или алфа-липоевата киселина – основен стожер на нашата младост

0

Алфа-липоевата киселина е антиоксидант, който лови свободните радикали в тялото и регулира обмяната на мазнините и захарите

киселина

Наричат я още тиоктова киселина, витамин N или само липоева киселина. ‘ Действа като витамините В и стимулира обмяната на хорестерола. Също така подобрява растежа и функциите на невроните, понижава кръвната захар и помага да се преодолее инсулиновата резистентност.

Тя увеличава гликогена в черния дроб и го предпазва от въздействието на различни токсини, включително алкохол. Разтваря се и във вода, и в мазнина. Тялото я произвежда в съвсем малки количества.

Като добавка представлява горчив светложълт прах. Зарежда с енергия и се взема за отслабване, пази мозъка от дегенеративни болести и е ключов елемент за поддържане на младостта. Напоследък се заговори за нея като за еликсир, защото се доказа, че липоевата киселина пази ДНК от увреждане и така забавя стареенето и „угасването“ на жизнените функции.

Липоевата киселина „озаптява“ тялото да не трупа мазнини, като въздейства на участъците от мозъка, отговарящи за апетита, и потиска глада. Понижава и омазняването на черния дроб. Най-добър резултат при отслабване се постига, ако приемът на липоева киселина се комбинира с диета и повече движение. В свързването на свободните радикали тя се „съюзява“ с други антиоксиданти – витамините С и Е и глутатиона (най-важния антиоксидант в човешкото тяло), като усилва тяхното действие.

Прием на 1800 мг дневно в продължение на 20 седмици помага при тежко затлъстяване да се свалят 9% от теглото без промяна в храненето.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.